Timetable for SPM 2010

by BerryBerryTeacher

in Berry Announcement

The change in timetable for SPM 2010 has caused some confusion for students who are thinking if SPM starts on 22nd or 23rd November 2010. The answer is 23rd November 2010. To avoid confusion, please refer to the latest timetable by MOE. Alternatively, you can also access Berry Berry Easy for a timetable for STPM 2010 which is arranged in a way which is easier for students to check individual subjects. It is not arranged in chronological order, so you only find what you want based on the subjects you take. Make sure to also double check with a separate source (preferably the official source).

Jadual Waktu SPM 2010 – Timetable for SPM 2010

The format presented will be in Subject/Code/Date:Time/Length:
(All papers will have a 10 minute period before start of each paper for students to fill up the details.)

Additional Mathematics (Matematik Tambahan)
Additional Mathematics 1 [3472/1] – 1 December 2010, 8:00-10:00am, 2 hours
Additional Mathematics 2 [3472/2] – 1 December 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Additional Science (Sains Tambahan)
Additional Science 1 [4561/1] – 6 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Additional Science 2 [4561/2] – 6 December 2010, 10:00-12:30pm,2 hours 30 minutes
Additional Science 3 (Amali Bertulis/Written Practical) [4561/3] – 6 December 2010, 2:00-3:30pm, 1 hour 30 minutes

Applied Science (Sains)
Applied Science 1 [1511/1] – 2 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Applied Science 2 [1511/2] – 2 December 2010, 10:00-12:oopm, 2 hours

Bahasa Arab Tinggi (Higher Arabic)
Bahasa Arab Tinggi 2 [2361/2] – 14 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes
Bahasa Arab Tinggi 1 [2361/1] – 14 December 2010, 11:15-12:30pm, 1 hour 15 minutes

Bahasa Arab Komunikasi (Arabic Language – Communication)
Bahasa Arab Komunikasi [6362/1] – 14 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Bahasa Cina (Chinese)
Bahasa Cina 2 [6351/2] – 14 December 2010, 8:00-10:15am, 2 hours 15 minutes
Bahasa Cina 1 [6351/1] – 14 December 2010, 11:15-01:00pm, 1 hours 45 minutes

Bahasa Iban (Iban Language)
Bahasa Iban [6356] – 14 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Bahasa Inggeris (English Language)
Bahasa Inggeris 1 [1119/1] – 24 November 2010, 8:00-9:45am, 1 hour 45 minutes
Bahasa Inggeris 2 [1119/2] – 24 November 2010, 10:30-12:45pm, 2 hour 15 minutes

Bahasa Melayu (Malay Language)
Bahasa Melayu 1 [1103/1] – 23 November 2010, 8:00-10:15am, 2 hours 15 minutes
Bahasa Melayu 2 [1103/2] – 23 December 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Bahasa Perancis (French)
Bahasa Perancis [9303] – 14 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Bahasa Punjabi
Bahasa Punjabi [9378] – 14 December 2010, 8:00-11:00am, 3 hours

Bahasa Tamil (Tamil)
Bahasa Tamil 2 [6354/2] – 14 December 2010, 8:00-10:15am, 2 hours 15 minutes
Bahasa Tamil 1 [6354/1] – 14 December 2010, 11:15-01:00pm, 1 hours 45 minutes

Bible Knowledge
Bible Knowledge 1 [9221/1] – 16 December 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Biology (Biologi)
Biology 1 [4551/1] – 8 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Biology 2 [4551/2] – 8 December 2010, 10:00-12:30pm, 2 hours 30 minutes
Biology 3 (Amali Bertulis/Written Practical) [4551/3] – 8 December 2010, 2:00-3:30pm, 1 hour 30 minutes

Chemistry (Kimia)
Chemistry 1 [4541/1] – 6 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Chemistry 2 [4541/2] – 6 December 2010, 10:00-12:30pm, 2 hours 30 minutes
Chemistry 3 (Amali Bertulis/Written Practical) [4541/3] – 6 December 2010, 2:00-3:30pm, 1 hour 30 minutes

Ekonomi Asas
Ekonomi Asas 1 (Aneka Pilihan) [3757/1] – 20 December 2010, 11:15-12:30pm, 1 hour 15 minutes
Ekonomi Asas 2 [3757/2] – 20 December 2010, 2:00-4:00pm, 2 hours

Ekonomi Rumah Tangga (Household Economics)
Ekonomi Rumah Tangga 1 [3758/1] – 13 December 2010, 8:00-9:00am, 1 hour
Ekonomi Rumah Tangga 2 [3758/2] – 13 December 2010, 10:00-12:00pm, 2 hours

English for Science and Technology
English for Science and Technology 1 [6355/1] – 15 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
English for Science and Technology 2 (Aneka Pilihan) [6355/2] -15 December 2010, 11;15-12:15Pm, 1 hour

Geografi (Geography)
Geografi 2 [2280/2] – 14 December 2010, 2:00-4:00pm, 2 hours
Geografi 1 (Aneka Pilihan) [2280/1] – 15 December 2010, 2:00-3:15pm, 1 hour 15 minutes

Information and Communication Technology (Teknologi Informasi dan Teknologi)
Information and Communication Technology 1 [3765/1] – 29 November, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Kesusasteraan Cina (Literature in Chinese)
Kesusasteraan Cina [9216] – 9 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Kesusasteraan Melayu (Literature in Malay)
Kesusasteraan Melayu [2215] – 9 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Kesusasteraan Tamil (Literature in Tamil)
Kesusasteraan Tamil [9217] – 9 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Literature in English (Kesusasteraan Inggeris)
Literature in English [2205] – 9 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Matematik (Mathematics)
Mathematics 1 (Aneka Pilihan/Multiple Choice) [1449/1] – 29 November 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Mathematics 2 [1449/2] – 29 November 2010, 10:00-12:30pm, 2 hours 30 minutes

Pendidikan Al-Quran dan Al-Sunnah
Pendidikan Al-Quran dan Al-Sunnah 1 [5227/1] – 16 December 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Pendidikan Islam (Islamic Studies)
Pendidikan Islam 1 [1223/1] – 30 November 2010, 8:00-10:00am, 2 hours
Pendidikan Islam 2 [1223/2] – 30 November 2010, 11:15-12:55pm, 1 hour 40 minutes

Pendidikan Moral (Moral Studies)
Pendidikan Moral 1 [1225/1] – 30 November 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pendidikan Muzik (Music Studies)
Pendidikan Muzik 1 [2621/1] – 30 November 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Pendidikan Seni Visual (Visual Art Education)
Pendidikan Seni Visual 1 – Teori Seni (Aneka Pilihan) [2611/1] – 23 November 2010, 11:00-12:15pm, 1 hour 15 minutes
Pendidikan Seni Visual 2 – Seni Halus [2611/2] – 13 December 2010, 2:00-5:00pm, 3 hours

Pendidikan Syari’ah Islamiah (Syari’ah Islamiah Studies)
Pendidikan Syari’ah Islamiah 2 [5228/2] – 30 November 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes
Pendidikan Syari’ah Islamiah 1 (Aneka Pilihan) [5228/1] – 30 November 2010, 11:15-12:30am, 1 hours 15 minutes

Perdagangan (Commerce)
Perdagangan 1 (Aneka Pilihan) [3755/1] – 8 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Perdagangan 2 [3755/2] – 8 December 2010, 10:00-12:00pm, 2 hours

Physics (Fizik)
Physics 1 [4531/1] – 2 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Physics 2 [4531/2] – 2 December 2010, 10:00-12:30pm, 2 hours 30 minutes
Physics 3 (Amali Bertulis/Written Practical) [4531/3] – 2 December 2010, 2:00-3:30pm, 1 hour 30 minutes

Prinsip Perakaunan (Principles of Accounts)
Prinsip Perakaunan 1 (Aneka Pilihan) [3756/1] – 9 December 2010, 11:15-12:30pm, 1 hour 15 minutes
Prinsip Perakaunan 2 [3756/2] – 9 December 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Reka Cipta
Reka Cipta 1 [2621/1] – 30 November 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Sains Pertanian (Agricultural Science)
Sains Pertanian 1 [3528/1] – 13 December 2010, 8:00-9:30am, 1 hours 30 minutes
Sains Pertanian 2 [3528/2] – 13 December 2010, 10:00-12:00pm, 2 hours

Science (Sains)
Science 1 [1511/1] – 2 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Science 2 [1511/2] – 2 December 2010, 10:00-12:30pm, 2 hours 30 minutes

Sejarah (History)
Sejarah 1 [1249/1] – 25 November 2010, 8:00-9:00am, 1 hour
Sejarah 2 [1249/2] – 25 November 2010, 10:00-12:30pm, 2 hours 30 minutes

Tasawwur Islam
Tasawwur Islam 1 [5226/1] – 24 November 2010, 2:00-3:15pm, 1 hour 15 minutes
Tasawwur Islam 2 [5226/2] – 25 November 2010, 2:00-4:30pm, 2 hours 30 minutes

Akuakultur dan Haiwan Rekreasi
Akuakultur dan Haiwan Rekreasi 1 [7302/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Amalan Bengkel Mekanikal
Amalan Bengkel Mekanikal 1 [8302/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Aplikasi Elektrik dan Elektronik
Aplikasi Elektrik dan Elektronik 1 [8101/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Applikasi Komputer Dalam Perniagaan
Applikasi Komputer Dalam Perniagaan 1 [8701/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Asuhan dan Pendidikan Awal Kanak-Kanak
Asuhan dan Pendidikan Awal Kanak-Kanak 1 [7205/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Automotif Elektrik dan Diesel
Automotif Elektrik dan Diesel 1 [8322/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Automotif Kenderaan
Automotif Kenderaan 1 [8321/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Bahan Binaan
Bahan Binaan 1 [8202/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Dandanan Rambut
Dandanan Rambut 1 [8522/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Fundamentals of Programming
Fundamentals of Programming 1 [8401/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Gerontologi Asas dan Perkhidmatan Geriatrik
Gerontologi Asas dan Perkhidmatan Geriatrik 1 [7206/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Grafik Berkomputer
Grafik Berkomputer 1 [7404/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Hiasan Dalaman Asas
Hiasan Dalaman Asas 1 [7402/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Hortikultur Hiasan dan Landskap
Hortikultur Hiasan dan Landskap 1 [8883/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Katering dan Penyajian
Katering dan Penyajian 1 [7202/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Kejenteraan Ladang
Kejentaraan Ladang 1 [8884/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Kerja Paip Domestik
Kerja Paip Domestik 1 [7103/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Kimpalan Arka
Kimpalan Arka 1 [8331/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Kimpalan Arka dan Gas
Kimpalan Arka dan Gas 1 [7105/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Kimpalan Gas
Kimpalan Gas 1 [8332/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Lanskap dan Nurseri
Lanskap dan Nurseri 1 [7301/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Lukisan Kejuruteraan
Lukisan Kejuruteraan 1 [3759/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Membuat Pakaian
Membuat Pakaian 1 [8501/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Membuat Perabot
Membuat Perabot 1 [7102/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Menservis Automobil
Menservis Automobil 1 [7106/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Menservis Motosikal
Menservis Motosikal 1 [7107/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Menservis Peralatan Elektrik Domestik
Menservis Peralatan Elektrik Domestik 1 [7109/1] – 20 December, 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Menservis Peralatan Penyejukan dan Penyamanan Udara
Menservis Peralatan Penyejukan dan Penyamanan Udara 1 [7108/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Patisserie
Patisserie 1 [8512/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pembinaan Domestik
Pembinaan Domestik 1 [7101/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pemesinan Berkomputer
Pemesinan Berkomputer 1 [8201/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pemprosesan Makanan
Pemprosesan Malakan 1 [7203/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pendawaian Domestik
Pendawaian Domestik 1 [7104/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut
Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut 1 [7204/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pengajian Agroteknologi
Pengajian Agroteknologi 1 (Aneka Pilihan) [3529/1] – 20 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Pengajian Agroteknologi 2 [3529/2] – 20 December 2010, 2:00-4:00pm, 2 hours

Pengajian Kejuruteraan Awam
Pengajian Kejuruteraan Awam 1 [3761/1] – 16 December 2010, 8:00-9:30am, 1 hour 30 minutes
Pengajian Kejuruteraan Awam 2 [3761/2] – 16 December 2010, 10:15-12:45am, 2 hours 30 minutes

Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektrikal
Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektrikal 1 [3762/1] – 16 December 2010, 8:00-9:30am, 1 hour 30 minutes
Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektrikal 2 [3762/2] – 16 December 2010, 10:15-12:45am, 2 hours 30 minutes

Pengajian Kejuruteraan Mekanikal
Pengajian Kejuruteraan Mekanikal 1 [3760/1] – 16 December 2010, 8:00-9:30am, 1 hour 30 minutes
Pengajian Kejuruteraan Mekanikal 2 [3760/2] – 16 December 2010, 10:15-12:45am, 2 hours 30 minutes

Pengajian Keusahawanan
Pengajian Keusahawanan 1 [3754/1] – 16 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Pengajian Keusahawanan 2 [3754/2] – 16 December 2010, 10:15-12:15am, 2 hours

Pengajian Pakaian
Pengajian Pakaian (Aneka Pilihan) [3767/1] – 20 December 2010, 8:00-9:00am, 1 hour
Pengajian Pakaian 2 [3767/2] – 20 December 2010, 2:00-4:00pm, 2 hours

Pengajian Perkembangan Kanak-Kanak
Pengajian Perkembangan Kanak-Kanak 1 [8531/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pengeluaran Tanaman
Pengeluaran Tanaman 1 [8881/1] – 16 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pengeluaran Ternakan
Pengeluaran Ternakan 1 [8322/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pengetahuan Sains Sukan
Pengetahuan Sains Sukan 1 [4571/1] – 16 December 2010, 8:00-9:15am, 1 hour 15 minutes
Pengetahuan Sains Sukan 2 [4571/2] – 16 December 2010, 10:15-12:45am, 2 hours 30 minutes

Pengurusan Ladang
Pengurusan Ladang 1 [8885/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pengurusan Makanan
Pengurusan Makanan (Aneka Pilihan) [3766/1] – 20 December 2010, 8:00-9:00am, 1 hour
Pengurusan Makanan 2 [3766/2] – 20 December 2010, 2:00-4:00pm, 2 hours

Penyajian Makanan dan Minuman
Penyajian Makanan dan Minuman 1 [8542/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Penyamanan Udara
Penyamanan Udara 1 [8312/1] – 15 December 2010 – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Penyediaan Masakan Barat dan Timur
Penyediaan Masakan Barat dan Timur 1 [8541/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Penyejukan
Penyejukan 1 [8311/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Perakaunan Perniagaan
Perakaunan Perniagaan 1 [8702/1] – 15 December 2010 – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Perkhidmatan Awal Kanak-Kanak
Perkhidmatan Awal Kanak-Kanak 1 [8532/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Persolekan
Persolekan 1 [8521/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Pola Pakaian
Pola Pakaian 1 [8502/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Prinsip Elektrik dan Elektronik
Prinsip Elektrik dan Elektronik 1 [8201/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Produksi Multimedia
Produksi Multimedia 1 [7403/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Programming and Development Tools
Programming and Development Tools 1 [8402/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Rekaan dan Jahitan Pakaian
Rekaan dan Jahitan Pakaian 1 [7201/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Roti dan Makanan Yis
Roti dan Makanan Yis 1 [8511/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Seni Reka Tanda
Seni Reka Tanda 1 [7401/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Tanaman Makanan
Tanaman Makanan 1 [7303/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Teknologi Binaan
Teknologi Binaan 1 [8102/1] – 20 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

Teknologi Kejuruteraan
Teknologi Kejuruteraan 1 [3764/1] – 16 December 2010, 8:00-9:30am, 1 hour 30 minutes
Teknologi Kejuruteraan 2 [3764/2] – 16 December 2010, 10:15-12:45am, 2 hours 30 minutes

Teknologi Pejabat Perniagaan
Teknologi Pejabat Perniagaan 1 [8703/1] – 15 December 2010, 8:00-10:30am, 2 hours 30 minutes

[Disclaimer: All information is as is. Berry Berry Easy will not be held responsible for any typographical error or any other problem arising from the use of this timetable. If you find any discrepancies, please inform us or write us a comment.]

[Adapted from http://apps2.moe.gov.my/files/spm/2010/Jadual%20Waktu%20SPM%202010.pdf]

Previous post:

Next post: